Paulius Tumosa :: www.PauliusTumosa.lt

2010 m. gegužės 29 d., šeštadienis

PO TV ETERYJE PARODYTŲ VEIDŲ ČIGONŲ TABORE – ATLEIDIMAS IŠ DARBO


Kovo pradžioje TV laidos „Paskutinė instancija“ (LNK) žurnalistė Rasa Kalinauskaitė domėjosi kam naudinga narkomafija čigonų tabore.

Narkotikų mafija teismuose turi savo teisėjus, teigia laidos autorė Rūta Janutienė. Narkomafijos apyvarta Lietuvoje vertinama 3 mlrd. litų. O štai Vilniaus čigonų taboro metų apyvarta kuklesnė. Tik 43 mln. litų. Klientus į čia atveža ir išveža viešasis transportas, taboro prieigose jų laukia mėlynas autobusiukas, kur paslaugus valdiškas daktaras duoda sterilų švirkštą ir surenka naudotus.

Prie Vilniaus čigonų taboro – vis tas pats vaizdas. Narkomanai atvirai, nieko nesibaiminantys, leidžiasi švirkštus pilnus heroino tiesiog gatvėje. Laidos kūrėjams besisukiojant po taborą atėjo pietų metas. Prie taboro priartėjo automobilis su Nacionalinio transliuotojo skiriamaisiais ženklais (LRT). Automobilyje sėdėjo tik vairuotojas. Prie LRT automobilio priėjo čigonas ir kažką greit pratarė, palinkęs prie vairuotojo. LRT teisės skyriaus vadovė Daiva Apšegienė gynė savo kolegą: „Įvykio nebandome užglaistyti, nes, paprasčiausiai, jokio įvykio nebuvo. Darbuotojas vyko ne į čigonų taborą, o į metalo laužyną. Jis – mūsų tiekėjas. Atveža detales LRT autoūkiui, statybines medžiagas, kanceliarines prekes“.
Po to privažiavo kitas tarnybinis automobilis. Iš jo išlėkė vyrukas ir mergina. „Ką pirkot?“, - paklausė žurnalistė Rasa Kalinauskaitė. „Oi, ne ne, mes vaistų. Miegui. Blogai miegam“, - atsakė moteris, kurią atvežė kažkoks vyriškis.
Įmonės, kurioje tuomet dar dirbo vyras, atvežęs į taborą galimą pirkėją, vadovas teigia, kad po LNK reportažo turėjo pokalbį su darbuotoju. Darbuotojas neigė vartojantis narkotines medžiagas ir teigia nebuvęs tabore, o tiesiog pavežęs pažįstamą merginą iki Kirtimų pabaigos, šalia taboro.
Vadovas, nenorėjęs, kad rašytume jo vardą ir pavardę, sakė: „Priimant į darbą ir darbo metu neturėjome informacijos, kad darbuotojas vartotų narkotikus ar lankytųsi tabore. Ir šiandien tokios informacijos neturime. Nufilmuotas prie taboro darbuotojas pas mus jau nebedirba. Darbuotojas pasiprašė atleidžiamas iš darbo savo noru, nes remiantis jo žodžiais, po šio reportažo jam būtų gėda važiuoti pas klientus, kurie matė LNK reportažą“.
„Į darbą narkomanų nepriimame, nes tai prieštarauja bendrovės vadovybės supratimui koks turėtų būti įmonės darbuotojas ir LR įstatymams, darbo kodeksui. Net ir po LNK laidos mes nežinome ar nufilmuotasis darbuotojas vartoja narkotikus, ar asmeniškai buvo pačioje taboro teritorijoje, ar pirko narkotikus“.
Beje, „Paskutinės instancijos“ tyrimas buvo pradėtas po to, kai policija sulaikė pusę tonos narkotikų Klaipėdoje, o Vilniuje pareigūnai sugaudė didžiulę mažmenininkų gaują. Kainos nė nekrustelėjo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą