Paulius Tumosa :: www.PauliusTumosa.lt

2010 m. gegužės 29 d., šeštadienis

JŪROS PAKRANTĖ MIESTO VALDŽIAI NERŪPI


Metai iš metų situacija Jūros upės pakrantėje nesikeičia. Nors Tauragė negali pasigirti poilsio vietų gausumu, tačiau miesto valdžia nesugeba pasirūpinti populiariausia vieta – Jūros krantine.

Upės suneštas smėlis jau „palaidojo“ krantinės sutvirtinimus, duobėtas šaligatvis, didžiulės vandens balos, kurias apeiti itin sunku, daugybė šiukšlių, nes šiukšliadėžių akivaizdžiai trūksta, o per aukštus ir tankius krūmus kai kur visai nesimato upės.

Pavojų kelia prie Vasaros estrados esantys du neuždengti šuliniai, kurie tamsiu paros metu gali tapti spąstais ne vienam tauragiškiui. Lakstantys vaikai ar gyvūnai į juos gali įkristi ir patirti rimtų traumų, kurios bet kada gali baigtis ir mirtimi.

Vasarą Tauragės paplūdimys pasitinka prišnerkštu tualetu, į kurį įėjus taip ir norisi suraukti nosį ir kuo greičiau iš ten dingti. Krantinė prie Jūros nuo 1976 m., kada ji buvo įrengta, nebuvo rekonstruota. Buvo atliekami tik neatidėliotini remonto ir tvarkymo darbai.

2004 m. Tauragės savivaldybės administracija parengė Jūros upės vagos Tauragės mieste valymo ir krantinės sutvarkymo projektą. Šiam projektui įgyvendinant nebuvo gauta finansavimo.

Tačiau situacija iš dalies pamažu turėtų keistis. Kaip mus patikino Tauragės miesto seniūnas Virginijus Žilius, jau rengiamas planas sutvarkyti teritoriją nuo poilsiavietės iki Vasaros estrados. Jis sakė: „2009 m. parengtas naujas projektas apimantis Jūros upės vagos valymą 1 km ruože, poilsiavietės įrengimą prie Jūros upės užtvankos ir parko sutvarkymą tarp tilto ir užtvankos“.

Šiuo metu paskelbtas atviras konkursas darbams atlikti. Numatoma darbus pradėti birželio mėnesį. Darbai bus finansuojami Europos Sąjungos lėšomis. Tiksli suma dar nežinoma, tačiau numatoma išleisti apie 1,5 mln. litų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą