Paulius Tumosa :: www.PauliusTumosa.lt

2012 m. vasario 15 d., trečiadienis

KUR JIE DABAR? BUVUSIOS "POP CENTRO" ŽVAIGŽDĖS

Apie penkerius metus pilnos koncertų salės, dideli parduodamų įrašų skaičiai, kasmetiniai muzikiniai festivaliai „Pop Art“, turnė „Pop Šou“ per visą Lietuvą, turas ant plaukiančios baržos Nemunu „Žemyn Upe“, TV laida „POP TV“ vienoje populiariausių Lietuvos televizijų, savaitinė laida „Pop Radijas“ per Lietuvos nacionalinę radijo I-ąją programą. Milžiniška sėkme mėgavosi daugybė leidybinės kompanijos „Pop Centro“ jaunųjų atlikėjų, tačiau prieš maždaug 12 metų viskas baigėsi ir kiekvienas jų pasuko skirtingu keliu.


Už kapitono vairo – Alvidas Tautkus


„Pop Centro“ kapitonas neabejotinai buvo legendinis muzikantas Alvidas Tautkus (58). Tai jis kartu su broliu Gintautu prieš maždaug 30 metų įkūrė kompaniją „Pop Centras“, kuri ieškojo muzikalių talentų ir kėlė juos į viešumą. Tuometinės televizijos „Tele-3“ savaitgalinė laida „POP TV“ buvo viena populiariausių to metų laidų. Kiekvieną savaitę ji apžvelgdavo svarbiausias muzikines naujienas bei rodydavo daugiausiai „Pop Centro“ grupių – tuomet populiariausios buvo būtent šios leidybinės kompanijos muzika – video klipus bei vaizdo įrašus iš koncertų. Ją vedė A. Tautkaus dukra Indrė Tautkutė – Stankuvienė (35) bei Ramūnas Zilnys (33), šiuo metu dienraščio „Lietuvos Rytas“ pramogų apžvalgininkas.





Natūralu, kad apie 1999-2000 m. pradėjo steigtis naujų konkurentų, į Lietuvą plūdo užsienio įrašai, televizijos kūrė muzikinius šou, sparčiai populiarėjo internetas. „Pop Centrui“ teko užleisti vienvaldžio šou rinkos lyderio pozicijas.


Alvidas Tautkus tikina, kad šiuo metu jo gyvenimas teka ramia vaga, o nostalgijos praeitam laikotarpiui nejaučia. Jis sako: „Kam nors jausti nostalgiją galima tuomet, jei neturi ką veikti arba ką nors perdėtai vertini. Tas būdinga daugeliui žmonių išsidėliojusių savo vertybes taip, jog jas labai sureikšmina. Deja, aš neturiu tiek laiko, kad galėčiau užsiimti nostalgijomis ar jaustis užmirštam“.


Popkaraliumi anksčiau tituluotas muzikos profesionalas dabar vadovauja įmonei „ATM Kompanija“. Tai – koncertinė agentūra, kuri rūpinasi koncertų organizavimu. „Šios veiklos tikslas iš vienos pusės užmegzti kontaktus su Lietuvos ir užsienio atlikėjais, iš kitos pusės – pateikti jų pasirodymus įvairiose Lietuvos ir užsienio koncertų salėse bei arenose“, – teigia A. Tautkus.


„Šiuo metu prodiuserinės veiklos esu atsisakęs, nes – visų pirma, manau, jog tai yra mano praeitas etapas ir ženkliai siauresnė veikla, negu dabar tenka darbuotis. Taip pat manau, jog nemaža dalis šiandieninių prodiuserių sėkmingai darbuojasi remdamiesi ankstesniąja „Pop Centro“ patirtimi šioje srityje. Man pakanka ir to, kad galime save laikyti šio darbo pradininkais mūsų krašte“, – džiaugiasi jis. Beje, jo sūnus Raigardas Tautkus (30) yra vienas žymiausių Lietuvos muzikos prodiuserių, kuris būdamas dar moksleiviu kūrė dainas tuometinėms garsioms grupėms, tokioms, kaip „Mink Taką“, „Aitra“, „Amplua“ ir kt.


„Mink Taką“


Tikriausiai garsiausia „Pop Centro“ klestėjimo metu buvusi grupė – jaunų, energingų merginų ir vaikinų kompanija „Mink Taką“. Kolektyve dainavo trys žavios panelės ir vienas vaikinukas. Nuolat už jų šoko keturi šokėjai, tarp jų – Kristina Navickaitė (34), šokių studijos „Tina Dance“ įkūrėja ir vadovė, kuri šokėjos karjerą pradėjo grupėse „Stiprus Smūgis“ ir „Aura & Diva“.


Lietuva nuo 1996 m. buvo tiesiog apsėsta grupės „Mink Taką“ dainų. Grupė buvo kviečiama kone į visus svarbiausius šalies koncertus. Kolektyvas pasirodė ir kultinio Kazimiero Šiaulio (67) bei LTV rengiamo dainų konkurso „Jaunimo Estrada '96“ finale, į kurį patekti būdavo labai sunku. Grupės hitai sukosi visose radijo stotyse ir užėmė aukščiausias pozicijas jų topuose.


Viena iš dainavusių – Jurgita Petrovienė (30), grupės „Rondo“ lyderio Aleksandro Ivanausko (53) dukra, į grupę „Mink Taką“ įsiliejo būdama 15-os. Dabar paklausta, ar nesijaučia užmiršta, ji tikina, kad pati to norėjo: „Žinoma, kad kartais nostalgiją tiems laikams jaučiu, tačiau nepergyvenu, kad buvau užmiršta – pati to labai norėjau“.


„Mane vargino labai intensyvios repeticijos, daug koncertų ir laisvo laiko nebuvimas. Tačiau šalia to buvo ir daug nuostabių koncertinių kelionių, šaunių grupės draugų ir, žinoma, daug gerbėjų visoje Lietuvoje“, – sako Jurgita. Šiuo me


tu Jurgita Petrovienė augina du vaikus – Patriką (12) ir Lėją (2). Kaip pati ji sako, turi „puikų vyrą ir nuostabią šeimą“.


Jurgitą nuo sausio mėnesio galima išvysti TV3 laidoje „Chorų Karai“. Ji dainuoja kartu su Kauno choru „Božolė“ ir bando apginti geriausio Lietuvoje choro vardą!





Kartu su Jurgita grupėje „Mink Taką“ dainavo ir Rūta Jurkevičiūtė (33). Ji dalijasi tik gerais prisiminimais apie populiarumo viršūnėje praleistus metus. „Pasiilgstu tik žmonių, kuriuos sutikau tuo laikotarpiu ir smagių akimirkų praleistų kartu. Populiarumas man nėra svarbiausia gyvenime, – galima jaustis pakankamai laimingu, išskirtiniu ir svarbiu nesirodant TV ekranuose“.


„Patiko mintis, kad vaikiškos svajonės apie sceną ir populiarumą staiga tapo realybe. Patiko ir gyvenimas „ant ratų“ su būriu draugų, muzika, gerbėjais, repeticijomis, koncertais, maloniu fiziniu ir emociniu nuovargiu. Tačiau finansinis nestabilumas išties baugino“, – pridūrė Rūta.


R. Jurkevičiūtė apgailestauja, kad muzikos lygis Lietuvoje yra mažai pakitęs: „Lietuvos pop muzika nelabai domiuosi pastaraisiais metais. Tačiau iš to, ką pamatau ir išgirstu, rodos, jog lygis yra likęs visiškai tas pats, t.y., – geri muzikantai nedominuoja, nors jų tikrai yra“.


Po „Pop Centro“ žlugimo Rūta dainavo grupėje „Cappuccino“ kartu su Gražina Pūkaite (29) iš „Amplua“ ir kolege iš „Mink Taką“ Andra Narkūnaite – AlQadhi (31). Vėliau mergina profesionaliai nedainavo: „Kažkodėl nesiekiau tobulėti vokalo srityje, nusprendžiau – arba imuosi rimtai, arba palieku viską ir renkuosi kitą kelią, kuris tuo metu man pasirodė labiau užtikrintas“.


„Septinti metai gyvenu Atėnuose. Lietuvą palikau „netyčia“. Prieš gerą dešimtmetį prasidėjo lietuvių migracija, o aš buvau iš tų, kurie sakė „Lietuvos nepaliksiu, turi juk kažkas likti ir čia“. Deja, atostogų romanas pakeitė visus mano planus ir, vedama jaunatviško polėkio, atsidūriau Graikijoje“.


„Kuriu reklamas žymiems žurnalams „Vogue“, „Life & Style“, truputį dirbu modeliu, bendradarbiauju su tarptautine vokiečių kompanija „Constantin Entertainment“, kuri kuria muzikinį projektą Graikijos TV kanalui – „Greek Idol“, – apie dabartinę veiklą pasakoja laimingai ištekėjusi ir vaikučio neseniai susilaukusi Rūta. Beje, 2006 m. „Eurovizijoje“ grupei „LT United“ Atėnuose padėjo būtent Rūta. 10 viešnagės dienų ji buvo vyrukų gidė, o graikų „Eurovizijos“ rengimo komandoje – viena iš nedaugelio šiame dainų konkurse dirbusių savanorių.


Tarp kitko, R. Jurkevičiūtė gali įvardinti, jos nuomone, įrašų kompanijos milžinės „Pop Centro“ žlugimo priežastis: „Tik gerai pagalvojusi prisimenu, kaip po „Mink Taką“ laimėjimo „Pop Art“ festivalyje pradėjo viskas byrėti. Laimėję Grand Prix negavome žadėtos kelionės į Tailandą. Prasidėjo kaltinimai apie grupės merginų apkūnumą, kai buvo paskelbta jog tai ir yra priežastis, kodėl iširo grupė...“.


„Lietuvos žmonėms, pravėrusiems duris į pasaulį, į kurį daug dešimtmečių jos buvo užrakintos, staiga pradėjo kisti ir supratimas apie muziką, o ypač apie pop muziką. Mano nuomone, „Pop Centras“ žlugo, nes nesugebėjo “prisitaikyti” prie ateinančios naujos pop muzikos kultūros bangos, nors iš esmės turėjo tam ir galimybes, ir tinkamus žmones. Reikėjo tik truputį pakeisti mąstymą“.





Trečioji populiariausios to metų grupės „Mink Taką“ vokalistė – Andra Narkūnaitė – AlQadhi muzikinę karjerą pradėjo žymiai anksčiau – nuo šešerių dalyvaudama „Dainų dainelės“ konkursuose, kur ją lydėjo sėkmė. „Mano pirmasis muzikinis projektas buvo, kai suėjo 14-ka. Tada išleidau savo pirmąjį albumą „Vaivorykštė“. Taip ir įsivėliau į tą užburtą muzikinį pasaulį. „Pop Centre“ pradėjau dainuoti 1996 m., tuomet man buvo 16-ka“, – prisiminimais dalinasi Andra, dvylika metų gyvenanti Didžiojoje Britanijoje.


„Pop Centro“ metu studijavau Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje. Šiuo metu intensyviai nedainuoju, kartais turiu vokalo pamokas su vietiniu operos dainininku. Nors kirba kirminėlis muzikinę karjerą tęsti ir jaučiu, kad greitu metu taip ir bus, nors dabar studijuoju ir dirbu kitoje srityje – esu plastinės chirurgijos klinikos terapeutė, dėstytoja. Tęsiu bendrosios medicinos mokslus, greitu metu planuoju atsidaryti savo kliniką“, – savo nūdienas pasakoja Andra.


Rytietiškų bruožų mergina pati prieš 11 metų ištekėjo už rytiečio irakiečio iš garsiosios AlQadhi teisininkų šeimos. Jos anyta – gerai žinoma politikė, Irako kultūros ministrė bei rašytoja, todėl ir pati Andra dažnai dalyvauja įvairiuose renginiuose, kur pačiai tenka dalyvauti su garsiais politikais, muzikos bei kino žvaigždėmis, šou pasaulio atstovais.


Andra kartu su vyru susilaukė dukrytės Aven (7). „Tai – mano ir mano vyro pats didžiausias džiaugsmas. Dukrytė kalba trimis užsienio kalbomis. Beje, vyras laisvai kalba lietuviškai, dievina Lietuvą, tiesiog „kaifuoja“ mano tėvų sodyboje Kulautuvoje. Jis man prasitarė, kad didžiausias jo troškimas – senatvėje gyventi Lietuvoje“.





Marius Jampolskis (33) – pirmasis grupės „Mink Taką“ vokalistas vaikinas. Šiuo metu jis puikiai žinomas LNK televizijos žiūrovams iš vedamų laidų ir šou. Išleidęs pirmąjį albumą su grupe, Marius pasitraukė iš „Pop Centro“. Pats Marius labai nenoriai prisimena tuos laikus. Viename interviu jis teigia, kad tuomet jis „persirgo žvaigždžių liga“.


18-metis Marius po repeticijų skubėdavo mokytis – tuomet jis KTU studijavo inžineriją. Vėliau vaikinas metė mokslus ir įstojo į vieną Vilniaus akademiją.





Jeigu stringa vaizdas, tuomet spauskite ant ekrane atsiradusios nuorodos ir žiūrėkite vaizdo įrašą be trikdžių tiesiai iš YouTube svetainės!
















„Amplua“


Koverių grupėje „Amplua“ nariai keitėsi su kiekvienu albumu. Gražina Pūkaitė pirmaisiais metais „Pop Centre“ dainavo būtent šioje grupėje. Vėliau ji perėjo į merginų kolektyvą „Aitra“.


Gražina „Amplua“ karjerą pradėjo 14 metų. Paklausta, ar nepasiilgsta lietuviškos žvaigždės gyvenimo, mergina atsakė: „Visiškai ne. Nesijaučiau jokia žvaigžde tais laikais. Man net juokas, o kartais ir pyktis paima, kai žmonės vartoja šį žodį ne vietoje. Buvom jauni ir norėjosi kurti, griauti, būti kitokiais. Manau, tokia esu iš prigimties – nepastovi, neramaus būdo, nesibaigiantys ieškojimai erdvių išreikšt save“.


Mergina paliko Lietuvą prieš aštuonerius metus ir išvyko į Dubliną. Viena priežasčių – meilė. Gražina baigė verslo vadybą, aktyviai mokosi operinio dainavimo, dirba stiliste.


Prisimindama „Pop Centrą“, Gražina Pūkaitė gali įvardinti kelias imperijos griuvimo priežastis, viena jų – paprasčiausi verslo dėsniai: „Prekė nebebuvo paklausi, žmonės nebevaikščiojo į koncertus. Buvo išleidžiama ir investuojama daug daugiau pinigų į nelabai talentingus ar charizmatiškas asmenybes. Viskas žlugo, nes trūko novatoriškumo, paprasčiausio talento. Žmonės ant scenos atsidurdavo „tiesiai iš gatvės“, o toks požiūris, mano manymu, anksčiau ar vėliau žlunga. Grupės, grupelės suklijuojamos tik iš komercinės pusės, kur nėra polėkio, neturi išliekamosios vertės“.





Jeigu stringa vaizdas, tuomet spauskite ant ekrane atsiradusios nuorodos ir žiūrėkite vaizdo įrašą be trikdžių tiesiai iš YouTube svetainės!
















„Kvint'M“


Visos merginos iki 1999 m. ėjo iš proto dėl penkių žavių vaikinukų iš Marijampolės. Grupėje „Kvint'M“ dainavo ir Mindaugas Remeikis (29). Kai susikūrė kvintetas, jam tebuvo 15-ka.


Mindaugas dabar dainuoja grupėje „Mexicano“, o su buvusiais nariais draugystė taip ir neatsinaujino. Nutrūkus grupės „Kvint'M“ veiklai, Mindaugas išvyko į Italiją, kur su muzika neturėjo nieko bendro. „Grįžęs pradėjau muzikuoti. Pradžioje buvau vestuvių muzikantas, vėliau su amžiną Atilsį broliu Egidijumi (†26), kuris buvo grupės „Kvint'M“ įkūrėjas ir lyderis, sukūrėme grupę „Mexicano“. Koncertuojame iki šių dienų“, – sako muzikantas.


„Tais laikais niekas nevargino, net minties tokios nebuvo. Buvo viskas įdomu, visiems patikome, daug koncertavome, visą Lietuvą du kartus skersai išilgai apvažiavome. Jautėmės gerbiami, mylimi ir visur labai laukiami. Buvo nerealūs laikai“, – apie smagias akimirkas kalba Mindaugas Remeikis.


„Visais mūsų reikalais rūpinosi Egidijus. Tai jo iniciatyva visi nuvažiavome į „Pop Centrą“, drąsiai užėjome pas Alvidą Tautkų į kabinetą ir garsiai uždainavome penkiais balsais. Iš ten jau mūsų pats Tautkus nebeišleido. Buvom pristatyti visam „Pop Centrui“. Toliau jau mumis rūpinosi tų dienų profesionalai. Grupės pavadinimą sugalvojome mes patys. Kvint' – tai penki, M – tai mūsų miesto pavadinimo pirmoji raidė“.


„Skandalų didelių irgi neatsimenu. Pamenu, būdavo tokie vadinami „žali“ koncertai. Koncertų metu naujai susikūrusiai, „žaliai“ grupei būdavo daromos kvailystės. Pavyzdžiui, koncerto metu, vidury dainos didžėjus perjungdavo kitą dainą“, – išdaigas prisimena vyras.


Grįžęs iš Italijos Mindaugas sutiko „nuostabią moterį Šarūnę (27)“. Vedė ją, susilaukė sūnaus Domanto (3).





Jeigu stringa vaizdas, tuomet spauskite ant ekrane atsiradusios nuorodos ir žiūrėkite vaizdo įrašą be trikdžių tiesiai iš YouTube svetainės!













„Aitra“


Grupėje „Aitra“, kuriai pavadinimą davė Lietuvos upė, dainavo penkios žavios merginos. Lyderės buvo dvi – Kristina Gervytė (32) ir „Amplua“ palikusi Gražina Pūkaitė.


Kristina pasiilgsta grupės „Aitra“: „Kadangi jaučiu beprotišką nostalgiją „Pop Centro“ turams per Lietuvą, neretai jaučiuosi vis dar tenai. Dažnai užplūsta begalinis noras dainuoti ir imtis kūrybos. Tuomet mane pagauna vidinis jausmas lyg nieko daugiau nenorėčiau daryti. Eilės užrašytos ir saugiai padėtos į taip vadinamą „nostalgijų skrynelę“ ateičiai“.


„Esu vis dar stipriai apkrauta studijomis lipant medicininės karjeros laiptais čia, Amerikoje. 2010 m. gavau mokslinės karjeros laipsnį. Likus daugiau laisvo laiko ateityje norėčiau išleisti bent vieną solinį albumą. Tačiau produkto paklausos atžvilgiu viskas turėtų būti įrašyta anglų kalba. Esu išvertusi ir pritaikiusi kelis lietuviškus tekstus“, – ateities planus vardina Kristina.


„Grupę „Aitra“ ne visi pamiršo. Gyvenant daugiau nei 10 metų ne Lietuvoje, draugų draugai neretai atpažindavo mane, o tie kas domėjosi lietuviška estrada, vis dar tebeatpažįsta“ , – kalba Kristina Gervytė, auginanti sūnų Augustą (7).





Jeigu stringa vaizdas, tuomet spauskite ant ekrane atsiradusios nuorodos ir žiūrėkite vaizdo įrašą be trikdžių tiesiai iš YouTube svetainės!










„Stiprus Smūgis“


Mažeikiškis Viktoras Martusevičius (35) ir jo grupė „Stiprus Smūgis“ buvo tikra pažiba „Pop Centre“. Dėl jo iš proto eidavo daugelis merginų, o vaikinai norėdavo būti tokie pat kieti, kaip ir jis.


Viktoras šiuo metu Vilniuje turi savo renginių techninio aptarnavimo įmonę ir laikas nuo laiko jam pačiam tenka matytis su ano meto atlikėjais ir techniniu personalu. „Nostalgiją jaučiu tik dėl to laiko tarpsnio, kai buvo galima nemąstyti ką veiksi rytoj, gyventi šia diena. Dar iki šiol vyksta linksmų prisiminimų aptarimai, pajuokavimai ar draugiški pasišaipymai vienas iš kito – dažnai pats bendrauju su žmonėmis, kurie tuo metu dirbo „Pop Centre“, – tikina Viktoras.


„Po „Pop Centro“ epochos griūties metus ar pusantrų vyko aktyvi mano koncertinė veikla, bet po to viskas nurimo – trūko reklaminio ir finansinio palaikymo, o gal ir tokio jaunatviško užsidegimo. Tai ir paskatino imtis rimtesnės veiklos“.


Viktoras Martusevičius prisimena ir ne itin gerus dalykus: „Labai vargino dėmesys. Pirmus dvejus metus patiko, paskui norėjosi būti tiesiog paprastu vaikinu. Siekti merginų dėmesio ar draugystės ne dėl žinomumo, o tiesiog dėl to, koks tu esi“.


Muzikinį Lietuvos gyvenimą buvęs dainininkas vertina atsargiai: „Nesiimu spręsti konkrečiai, kas pagerėjo ar suprastėjo nuo „Pop Centro“ žlugimo laikų. Technikos ir galimybių ribos nenusakomai pagerėjo. Atsirado nepalyginamai daugiau galimybių ir laisvės kūrybai“.


„Suprastėti muzikai nėra kur, tiesiog ano meto muzikiniai kūriniai turėjo ir turi daugiau išliekamosios vertės, nes jų tiesiog nebuvo tiek daug. Šiuo metu muzikiniame pasaulyje atsirado įdomių pakraipų, stilių, saviraiškos elementų, ko tada nebuvo. Anksčiau didžiajai daliai visuomenės nepriimtina muzikos forma būdavo vadinama „nekomercine“, todėl daugelis ano meto „keistų stilių“ kūrinių net nepasiekė dienos šviesos. Dabar riba tarp „komercinės“ ir „nekomercinės“ kūrybos nebėra tokia ryški, net galėčiau pasakyti – beveik nematoma“, – muzikos pokyčius vardina „Stiprus Smūgis“ legenda.


„Pop Centro“ žlugimo priežastis Viktoras Martusevičius įvardija kelias: „Atlikėjai ir kompanija pradėjo pyktis dėl pinigų. Muzikantai norėjo daugiau, prasidėjo svarstymai apie leidybinės kompanijos pakeitimą. O svarbiausia priežastis – sutarties su TV3 nutraukimu. Televizijos eteris ir „Pop Centro“ laida „POP TV“ buvo vienas didžiausių visos imperijos varikliu. O visi kiti rodikliai – nesutarimai su muzikantais, interneto populiarėjimas tik padidino blogus įmonės rodiklius“.





Jeigu stringa vaizdas, tuomet spauskite ant ekrane atsiradusios nuorodos ir žiūrėkite vaizdo įrašą be trikdžių tiesiai iš YouTube svetainės!
















„Pilnatis“


„Pop Centre“ dažnai keisdavosi grupių sudėtis. Turbūt labiausiai keitėsi „Pilnatis“ nariai. Vaida Vyžintaitė (36) prisimena, kad jai teko pabuvoti ne tik „Pilnatyje“, bet ir „16 Hz“ „Amplua“ bei „Aitroje“.


„Daugiausiai laiko praleidau grupėje „Pilnatis“. Buvo linksmi grupės nariai, su kuriais buvo labai malonu dirbti. „Aitroje“ teko mažiausiai pabuvoti, pakeičiau vieną merginą, o „Amplua“ šiek tiek ilgiau užsibuvau, buvome dvi Vaidos (kita „Amplua“ narė buvo Vaida Pozniakovaitė – Schauer (32) – red. past.) ir net labai panašios!“, – prisimena Vaida.


„Turbūt gražiausi prisiminimai buvo su grupe „16 Hz“. Su šia grupe prasidėjo mano „didžiojo“ kelio pradžia. Iki šių dienų išliko mūsų šilti, draugiški ryšiai su šios grupės nariais. Vėliau vaikinai pakeitė leidybinę kompaniją ir aš su kita mergina perėjau į „Pilnatį“.


„Muzika man užima labai svarbią vietą gyvenime, tad taip vadinamų „Pop Centro“ laikų nostalgija jaučiama iki šių dienų. Tai buvo labai nuostabus laiko tarpsnis mano gyvenime. Labiausiai pasiilgau gerų laikų, smagių koncertų ir šiaip visų, kurie tuo metu buvo kartu. Mes visi buvome, tarsi, viena komanda. Labai norėčiau pakartoti praėjusį laikmetį, bet su dabartiniu „ gyvenimo“ bagažu, su dabartine patirtimi ir įvaizdžiu“.


„Kadangi negaliu gyventi be muzikos ir dainų, visas mano tikslas buvo toliau tęsti muzikinę karjerą. Šiuo metu dainuoju vestuvėse, pobūviuose, kavinėse“.


Apie vargus buvusi „Pilnatis“ vokalistė nekalba: „Kas galėjo varginti, kai buvai žinomas muzikiniame pasaulyje?! Na taip, galbūt dėmesys, galbūt pavydūs žvilgsniai, nes visi galvoja, jei esi šiek tiek žymesnis, vadinasi esi „pasikėlęs“, nežiūrint, kad ir kokias vertybes gyvenime turi ir kokiomis vadovaujies bei gyveni. Buvo sunku draugams įrodyti, kad niekas nepasikeitė, kad aš kokia buvau, tokia ir likau. „Pop Šou“ turai buvo ypatingai laukiami. Vasara, šiluma, gera nuotaika – ko daugiau reikėjo!“.


Šiuo metu Vaida augina dukrą (16) ir turi širdies draugą.





„POP TV“ laidoje nuolat sukosi „Karališkos Erdvės“ muzikiniai vaizdo įrašai. Tačiau, kaip teigia buvusi grupės vokalistė Neringa Levulienė (32), niekada „Pop Centrui“ grupė nepriklausiusi. „Karališka Erdvė“ niekada nedirbo „Pop Centrui“. Taip, klipus ir video įrašus rodydavo bei interviu imdavo, taip pat grupė net laimėjo jų festivalį „Pop Art '97“. Bet jokių priklausomybių tikrai nebuvo! Tiesiog gražiai draugavome ir kažkuria prasme buvome vieni kitiems naudingi“, – pasakoja buvusi grupės vokalistė. Neringa savo ateitį susiejo su vienu iš grupės „Karališka Erdvė“ nariu.


Kurį laiką su „Pop Centru“ dirbo ir grupė „Sekmadienis“. Buvusi lyderė Jūratė Miliauskaitė (46) ir iki šiol pasinėrusi į muzikinį gyvenimą, po grupės iširimo yra išleidusi ne vieną hitą. Muzikantė turi net tris vaikų pop chorus – „Linksmasis Do“, „Saulės Vaikai“ ir „CaCa“. Viename jų dainavo ir Lina Joy (greitai 19), kuri su Jūratės Miliauskaitės pagalba 2007 m. laimėjo nacionalinę vaikų „Eurovizijos“ atranką.


Grupės „Aura & Diva” vienas iš šokėjų Darius Zuokas (34) taip pat savo gyvenimą susiejo su muzika. Jis yra dirbęs radijo stotyse „Saulės Radijas“, „Super FM“, „European Hit Radio“. Pastarojoje dar ir dabar kasdien skamba Dariaus balsu įrašyti radijo šaukiniai ir laidų anonsai. Šiuo metu Darius Zuokas yra „Laisvoji Banga“ muzikos redaktorius. „Didelės nostalgijos nejaučiu tiems laikams, bet ta veikla man padėjo užsiimti tuo ką dabar darau“, – sako Darius Zuokas.





Jeigu stringa vaizdas, tuomet spauskite ant ekrane atsiradusios nuorodos ir žiūrėkite vaizdo įrašą be trikdžių tiesiai iš YouTube svetainės!





































© Paulius Tumosa | 2012.02 (straipsnis publikuotas Balsas.lt)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą