Paulius Tumosa :: www.PauliusTumosa.lt

2010 m. spalio 15 d., penktadienis

NETEISĖTAS TVORAS PRIE BAGDONO TVENKINIO IŠJUDINO ŽURNALISTAI





Panašu, kad su nelegaliomis tvoromis ir valstybinės žemės vagystėmis turi kovoti žurnalistai. Tik „Tauragės Žinioms“ pradėjus domėtis neteisėtai aptverta verslininko Edvardo Slavič teritorija prie užtvenkto Molupio upelio arba taip vadinamo Bagdono tvenkinio Vytauto gatvėje, atitinkamos tarnybos pradėjo skubų tyrimą. Tvenkinio krantu pereiti nepavyks niekam – šią teritoriją saugo aukštos nelegalios tvoros.

Užėjus į E. Slavič namo kiemą mus pasitiko namo šeimininkė Lena. Pradėjus domėtis tvora jos sklype, moteris apsimetė nieko nežinanti: „Kokia tvora? Eikit ir praeisit. Visi eina ir praeina. Jie vikresni ir praeina“. Paprašius parodyti, kaip pati praeitų pro neteisėtai užstatytas tvoras, ji mus išvarė iš kiemo.

Lena Slavičienė pridūrė: „Gal šią tvorą statėme su kaimynais...“. Šalia – baldų verslą turinčio Antano Gaižausko sklypas. Jo žmona su žurnalistu taip pat nenorėjo kalbėti. Prieš nosį ji užtrenkė duris: „Mes su žurnalistais nekalbame“. Beje, A. Gaižausko sklypas net nėra įteisintas. Jam suteiktas leidimas statyboms, tačiau A. Gaižauskas apsitvėręs trečdaliu didesnį žemės plotą!

Tauragės teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vadovė Marytė Trapnauskaitė apie šį pažeidimą iš žurnalistų išgirdo pirmą kartą: „Ne, nieko nežinau. Pasidomėsime...“. Ji tikino, kad nei vienas skundas dėl šios tvoros nebuvo gautas, dėl to ir tyrimas nebuvo pradėtas. Į klausimą, ar tik pagal tyrimus tarnyba pradeda veikti, M. Trapnauskaitė teisinosi: „Ne, bet mes neturime pakankamai žmonių“.

Keista, tačiau šis priežiūros skyrius E. Slavič ir A. Gaižauskui administracinių nuobaudų neskyrė, nes pažeidimas padarytas anksčiau, nei prieš kelis mėnesius. Visgi, pažeidėjai buvo įpareigoti iki kitų metų gegužės 9 d. tvorą nugriauti ir gražinti neteisėtai užsitvertą teritoriją miestui.

Tauragės ir Pagėgių žemėtvarkos skyriaus vedėjas Ričardas Ažna „Tauragės Žinioms“ sakė, kad jau yra surašyti patikrinimo aktai ir perduoti Tauragės rajono savivaldybės administracijai. Tiesa, tik po žurnalisto skambučio buvo pradėti tirti šio Lietuvos respublikos įstatymams nusižengusio žmogaus veiksmai. R. Ažna tikino: „Mus pasiekė informacija apie valstybinės žemės užėmimą. Buvo atlikta patikra. Nustatyta, kad pilietis Slavič ir kiti kaimynai be teisinio pagrindo naudojasi valstybine žeme“.

Mūsų duomenimis, buvo surašyti patikrinimo aktai ir perduoti Tauragės rajono savivaldybės administracijai. Tik savivaldybės administracijos direktorius Algirdas Mosėjus turi teisę surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolą dėl savavališko žemės užėmimo. A. Mosėjus atsisakė plačiau komentuoti susidariusią situaciją.

Šaltiniai laikraščiui teigė, kad sunku bus pakeisti situaciją. „Vargu, ar kas nors pasikeis. Čia visi jų draugai“, – sakė šaltinis. „Buvo kilęs sąmyšis tarp jų ir kaimynų. Tačiau visi buvo užtildyti. Viskas yra paremta pinigais. Jie labai gerai gyvena...“.

Paulius Tumosa, Tauragės Žinios | 2010.10 ©

1 komentaras: